Не бъдете безразлични! Споделете новината: Абсурдната песен с безумен клип предизвика

...
Не бъдете безразлични! Споделете новината: Абсурдната песен с безумен клип предизвика
Коментари Харесай

Кой е Васко Жабата и как една ретро чалга с безсмислен текст днес е първо място на Балканите (Видео)

Не бъдете безразлични! Споделете новината: Абсурдната ария с безразсъден клип провокира сензация, канят оркестъра на концерти в Сърбия и РСМ. Откъде се появи паметното меме с Васко Жабата и за какво всички в обществените мрежи се сетиха едвам в този момент за песента с извънредно неправилен текст и още по-глупаво име „ Комбайна-върщачка “?

Докато сме улисани в разногласието с македонците, дали Самуил е български цар и чии са Кирил и Методий, сме изпуснали същинска „ културна гражданска война “.

Оказва се, че през днешния ден шлагер №1 в Република Северна Македония е Васко Жабата. Нещо повече – десетки хиляди млади северномакедонци дерат гърла на ретро шлагера на българския оркестър „ Камчия “, а песента се върти непрекъснато по нощните заведения и фолк радиостанциите при съседите.

ВИЖТЕ КЛИП ОТ МАКЕДОНСКА ДИСКОТЕКА:

 

 

 

Това обаче не е всичко. Лирическият воин Васко Жабата, който има китара и е другар с Цеца-Меца, е сензация в Хърватия, Сърбия, Косово, Албания и Черна гора. За дни клиповете на парчето вършат милиони гледания, а под тях текат разпалени интернет войни дали Васко Жабата е сърбин или македонец.

Сръбска телевизия даже посвети специфичен репортаж на този суб-културен феномен. В който се изяснява, че песента в действителност е българска и национална, само че „ от дълго време забравена по тези земи “, вижте тук:

Нашата инспекция сподели, че Васко Жабата, за който през днешния ден всички приказват, е възкръснал с помощта на тик-ток. Парчето се появи изведнъж след 20 години и в случай че би трябвало да използваме жаргона – превъртя нета.

Ето и текста на песента:

Няма да се караме, няма да се биеме.
Вечер като лягаме, колело ще караме. /х2
Чуете мелодии, хора, национални песни, цигански кючеци, всичките са лесни. /х2
Комбайна вършачка палаванте трошачка. /х2
На китарата Васко Жабата, той ще свири, драги посетители единствено за вас. /х2
Чуете мелодии, хора, национални песни, цигански кючеци, всичките са лесни. /х2
На микрофона Цеца Мецата тя ще пее драги посетители единствено за вас. /х2
Чуете мелодии, хора, национални песни, цигански кючеци, всичките са лесни. /х2

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР